Predstavljamo knjigi Veljka Milkovića: "Petrovaradinska tvrđava - kosmički lavirint otkrića"

Mnogi pokušavaju da ga ocrne, i to oni koji su dolazili kod njega da uče o Petrovaradinskoj tvrđavi. Pošto Veljko Milković, kako sam kaže sa pojedincima nije želeo da sarađuje, usledio je njihov gnev i naravno krađa, pročitanog i naučenog. Ali Milković ne haje mnogo, zna šta je do sada sve uradio i napisao, čak može, ali ne želi da tuži pojedince, jer vešto kradu u svojim objavama njegove citate odnosno autorka dela iz knjiga.

Tako je knjiga akademika Veljka Milkovića "Petrovaradinska tvrđava - kosmički lavirint otkrića" rasprodata u svih pet izdaranja.

Ona predstavlja krunu njegovog skoro 50-ogodišnjeg istraživačkog rada na proučavanju Petrovaradinske tvrđave i njenog podzemlja i po prvi put predstavlja novotkrivene detalje i činjenice, otvara neobrađene teme, proširuje dosadašnje poznavanje Petrovaradinske tvrđave i ukazuje na mogućnosti koje ovo zdanje mogu učiniti još atraktivnijim i privlačnijim za turiste, istraživače, zaljubljenike u avanture itd.



Knjiga pruža potpuno nove informacije i demistifikacije koje nisu obrađene u dosadašnjoj literaturi, otkrivajući nove činjenice iz prošlosti i istraživanja uz prikaz nalaza, novih dokaza, zagonetnih arheoloških predmeta i daleko atraktivnijih prikaza od do sada objavljenih.

Nova knjiga "Petrovaradinska tvrđava - kosmički lavirint otkrića" uz prikaz i opis Petrovaradinske tvrđave kao fortifikacijskog objekta donosi nam nove spoznaje i otkriva nove najzanimljivije detalje i prikazuje vezu Petrovaradinske tvrđave i egipatskih piramida što ovu tvrđavu svrstava u sam vrh svetskih kolosalnih i misterioznih građevina...

Autor nam otkiva činjenice da se tokom same izgradnje tvrđave nije razmišljalo čisto vojnički i ukazuje na neobične i misteriozne kamene kugle uzidane na eskarpama bedema i tri krsta na Petrovaradinskoj tvrđavi koji se nalaze u specifičnoj liniji i astronomskoj podudarnosti sa sazvežđima južnog i severnog neba...

Knjiga je neobična i uz obilje novih ilustracija i fotografija nudi nove pojedinosti - najatraktivnije koje su pod velom tajni i misterija...

Mape, stručni prilozi, istraživanja, enigme, imaginacije...

Pokušaj spajanja nespojivog: konzervativnog sa nezvaničnim u cilju prikazivanja i druge strane.

Sve u svemu cilj ove publikacije je da na popularan način otvori prostor za dalja istraživanja...



Veljko Milković rođen je 1949. godine u Subotici i od 1952. godine živi u Novom Sadu, gde se školovao i studirao istoriju. Pored zanimanja za prošlost, bavi se istraživanjem, pronalazaštvom, inovacijama, futurističkim projektima...

Kao pronalazač nagrađivan u zemlji i inostranstvu, a između ostalog, 2002. godine za izuzetan doprinos i inovacije u oblasti ekologije i energetike primio je "Novembarsku povelju grada Novog Sada" kao i 2002. godine zlatnu medalju Novosadskog sajma za pronalazak - ručnu pumpu za vodu s klatnom.

Veliki je poznavalac Petrovaradinske tvrđave; sve od 1960. godine intezivno je istražuje, a 1965. godine uspeva da dešifruje znake za orijentaciju na raskršćima i time otkriva pravilnosti u podzemnom lavirintu kroz "strelaste", "Y" i "čekic T" raskrsnice. Takvim pristupom uspeva u bržem i bezbednijem pretraživanju dubokog, 20 km dugog podzemlja utvrđenog Petrovaradina .

U svom istraživačkom radu bavio se intenzivno izučavanjem pojave gravitacije kao i usavršavanjem antigravitacionih eksperimenata i s tim u vezi antigravitacionih pogonskih uređaja.

Poslednjih godina, bavi se istraživanjem jednostepenih i dvostepenih oscilacija koje predstavljaju novi izvor široko primenjive energije i samo na bazi toga poseduje 21 odobren patenat. Svoje polje rada usmerio je na istraživanje i praktično iskorišćenje potencijala dvostepenih oscilacija i s tim u vezi novog izvora energije na bazi inercijalnih sila i gravitacionog potencijala.

Коментари