Na konferenciji u Pajerbahu Milkovićev izum proglašen kao najbolji u sve četiri kategorije

I na ovogodišnjoj konferenciji koju je organizovalo austrijsko udruženje za čistu energiju OVR, rad novosadskog izumitelja i akademika Veljka Milkovića iz Novog Sada  - dvostepeni mehanički oscillator, osvojio PRVO mesto u sve četiri kategorije.
Kako saznajemo od Milkovića, svi radovi su dobro prošli, međutim njegov rad je nagrađen od publike, učesnika, žitija i proglašen je kao pobednički.
Veljka Milkovića je na konferenciji zastupao njegov dugogodišnji saradnik Alen Panjković ispred Istraživačko-razvojnog centar “Veljko Milković”.
Podsetimo, tehnološka konferencija pod nazivom „Energija budućnosti“ održana je 6. maja, ove godine u Pajerbahu u Austriji.

Panjković je u ime novosadskog pronalazača predstavio tehnička i inovativna dostignuća na polju energetike i izložio je ideje za prevazilaženje energetske krize.
Predstavljena su i dosadašnja istraživanja Veljka Milkovića. Publici su predočena dosadašnja istraživanja na polju mehaničkih oscilacija i pogonskog klatna kao jednog od rešenja na polju alternativnih izvora energije.
U punoj Sali od oko 80 ljudi, najzapaženije je prošlo upravo izlaganje Panjkovića koje je trajalo oko sat i po vremena, a po rečima Milkovića, to je bilo i najduže predavanje.
Ustisci su bili veoma pozitivni, jer kako u istraživačkom centru kažu, mnogi su sada već uspostavili saradnju sa našim izumiteljem.


-Utisci sa konferencije su više nego odlični, jer su učesnici bili oduševljeni jednostavnošću tehnologije, veoma su im se dopadale ideje za primenu, a oduševili su se i replikama iz Italije, Indije, Amerike. Bilo je puno pitanja, ali i zainteresovanih za dalju saradnju. Takođe pojedini su sugerisali i dali svoje ideje za automatiku klatna i iskorišćenje izlazne energije. Mnogi od njih žele da posete Veljka Milkovića.

Podsetimo, Veljku Milkoviću je ovo već 4 put (Rim, Italija 2010.; Štutgart, Nemačka 2015.; Spokejn, SAD 2015.; Pajerbah, Austrija 2017.) da ga međunarodni organizatori pozivaju na stručne i naučne skupove posvećene energetici i ekologiji i to potpuno o njihovom trošku što za njega predstavlja izuzetnu čast. Organizatori su kao i svaki put do sada odlučili da snose sve troškove gostovanja i ovim odaju posebno priznanje i naglašavaju važnost učešća Veljka Milkovića.


Коментари